4 augusti 2017
18:45

Tierps IF 2

Referat: Östhammars SK - Tierps IF 2

b>Tierp tog tidigt tag i matchen och visade att dem verkligen var här för att ta revansch från premiäromgången. ÖSK-dam försvarade sig bra inledningsvis och det som avlossades mot mål tog Emma säkert hand om. Tjejerna hade svårt att få till något eget spel mot ett kompakt Tierp och därför kändes det som en skänk från ovan då TT på assist från Amanda Ström kontrade in 1-0 i minut 17´. Nu trodde vi nog lite till mans att det skulle släppa för tjejerna men bara fyra minuter senare var det kvitterat och tio minuter efter kvitteringen gör Tierp också 1-2 på en väl avvägd frispark. Efter Tierps ledningsmål har ÖSK-dam sin bästa period i matchen. Amanda Ström fälls och Emelie visar att ÖSK-dam minsann också kan skjuta frisparkar och vi har 2-2 efter 33´spelade. Sista kvarten av första halvlek är som sagt vår absolut bästa period i matchen så förhoppningar fanns ändå om att det skulle lossna spelmässigt i andra halvlek.

Tyvärr är det en sån dag där ben och huvuden inte riktigt orkar vara med oss och Tierp är spelförande även i andra halvlek. Dem gör ytterligare två mål på hörna (de hade några riktigt långa spelare) där dem var farliga varje gång. ÖSK-dam skapar några halvchanser i andra halvlek men är i ärlighetens namn inte riktigt nära att störa Tierp denna kväll.